WordPress: een CMS met vele voordelen

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) dat miljoenen websites van over de gehele wereld ondersteunt. De reden dat zo veel mensen gebruik maken van dit systeem om hun website te ontwikkelen, bij te houden en aan te passen, heeft te maken met het feit dat het gebruik van WordPress CMS diverse voordelen met zich meebrengt. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan meer over de pluspunten van WordPress CMS in dit artikel.

De drie belangrijkste voordelen van WordPress CMS

Wie een website laat ontwikkelen in het CMS van WordPress, profiteert van diverse aantrekkelijke voordelen. De belangrijkste voordelen van dit Content Management Systeem, zijn de volgende:

  • Het ontwikkelen van een website in WordPress CMS is gratis of bijna gratis. Veel thema’s van WordPress CMS zijn geheel gratis te gebruiken en de thema’s die wel geld kosten, zijn vaak voor een laag bedrag aan te schaffen.
  • WordPress CMS is gebruiksvriendelijk. Ook als je niet veel kennis hebt van websites, kun je het systeem eenvoudig gebruiken om jouw website te ontwikkelen, aan te passen en te beheren.
  • WordPress CMS wordt continu verbeterd. Gemiddeld komen er acht updates per jaar voor het CMS, wat betekent dat je nooit met een verouderde versie van het systeem hoeft te werken.

Ben jij overtuigd van de voordelen van WordPress CMS? Lees dan in onderstaande alinea wat je moet doen als je een WordPress website wil (laten) ontwikkelen.

Een WordPress website maken? Regel eerst de hosting

Voor je een website kunt laten ontwikkelen, moet je een hostingpakket afsluiten voor jouw website. Door een hostingpakket af te sluiten, zorg je ervoor dat de bestanden van jouw website goed opgeslagen worden en dat jouw website altijd online staat. Om het beste hostingpakket voor jouw WordPress website te vinden, wordt aangeraden de WordPress hostingpakketten van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.