SIDN start campagne om .nl domeinnaam populairder te maken

De meeste ondernemers in Nederland hebben een website met een .nl domeinnaam. De .nl extensie is al jaren beduidend populairder dan de andere extensies – .com, .be, .de, .org en ga zo maar door – maar toch is SIDN een campagne gestart om de extensie nog populairder te maken. De campagne van SIDN moet ondernemers op de meerwaarde van een .nl domeinnaam wijzen, met als doel dat nog meer ondernemers voor een website met .nl domeinnaam kiezen.

Over de campagne van SIDN

SIDN is een zogeheten awarenesscampagne gestart, met als doel de merkvoorkeur voor de .nl extensie bij Nederlandse ondernemers te vergroten. De campagne heeft de slogan ‘Je hebt meer klik met .nl’ en wordt zowel online als op de radio gevoerd. De campagne is eind mei gestart en loopt tot en met vrijdag 6 mei.

Zo adverteert SIDN op diverse online platforms, waaronder bekende websites van de uitgever Sanoma. Klik je op een van de SIDN advertenties, dan kom je op een campagnepagina terecht. Op deze pagina lees je waarom een .nl domeinnaam beter is dan een domeinnaam met andere extensie. Ook kun je op de campagnepagina direct een .nl domeinnaam kopen.

De voordelen van een .nl domeinnaam

Als Nederlandse internetters mogen kiezen tussen domeinnamen met diverse extensies, zoals .nl en .com, kiest maar liefst 80 procent van hen voor een .nl domeinnaam. Dit percentage is nog hoger als de consument een duur product wil bestellen. Dit blijkt uit onderzoek van SIDN en onderzoeksbureau GfK. Gezien het hoge percentage internetgebruikers dat het liefst iets bestelt op een website met .nl domeinnaam, kun je zeker stellen dat deze extensie bijdraagt aan een hogere omzet voor jouw bedrijf.

Ook worden domeinnamen met .nl domeinnamen sneller getoond in Nederlandse zoekresultaten. Dit komt omdat Google ook weet dat Nederlandse internetgebruikers het liefst in zee gaan met een bedrijf met .nl domeinnaam. Dit effect wordt weer versterkt omdat internetgebruikers in hun zoekresultaten sneller op .nl domeinnamen klikken. Heb je een .nl domeinnaam, dan is de kans dat je hoog in Google staat dus veel groter dan met een .com domeinnaam of een url met andere extensie.

Tot slot hebben consumenten meer vertrouwen in bedrijven met een .nl domeinnaam. Consumenten doen namelijk graag zaken met bedrijven die dichtbij hen staan. Met een .nl domeinnaam laat je zien dat je letterlijk dichtbij de consument staat en dit heeft dan ook een positieve invloed op jouw business.

Een .nl domeinnaam registreren

Wil jij gehoor geven aan de awarenesscampagne van SIDN door een .nl domeinnaam te registreren? Dan raden wij je aan diverse hostingproviders met .nl domeinnamen met elkaar te vergelijken. Zo vind je vanzelf de beste hostingprovider om jouw .nl domein te registreren. Heb je jouw .nl domeinnaam eenmaal geregistreerd bij de beste hostingprovider, dan profiteer je al snel van bovenstaande voordelen van het .nl domein.