Slechte hosting: hoe herken je een slecht hostingbedrijf?

Er zijn honderden hostingbedrijven actief in ons land. De meeste bedrijven hebben prima hostingpakketten en bieden goede services, maar er zijn ook hostingbedrijven die wat minder goed presteren. Wil jij een nieuw hostingpakket afsluiten voor je website en wil je voorkomen dat je bij een slechte hoster terecht komt? Lees dan in dit artikel hoe je slechte hosting kunt herkennen.

Het hostingpakket is erg klein

Een goed hostingpakket biedt voldoende dataruimte, e-mailadressen, back-up mogelijkheden en ga zo maar door. Is het hostingpakket erg klein, ofwel krijg je wel erg weinig voor de hostingkosten die je betaalt? Dan kun je beter op zoek gaan naar een andere hoster. Hostingbedrijven met extreem kleine hostingpakketten, zijn over het algemeen namelijk niet erg goed.

Het hostingbedrijf heeft weinig technische kennis

Je wil natuurlijk alleen een hostingpakket afsluiten bij een bedrijf dat daadwerkelijk kennis heeft van webhosting. Stel je een hosting gerelateerde vraag aan het hostingbedrijf en krijg je hier geen goed antwoord op? Dan kun je zeker twijfelen aan het kennisniveau bij het betreffende hostingbedrijf. Bij weinig kennis bij het hostingbedrijf, kun je beter een andere hoster zoeken. Is er namelijk een keer een webhosting probleem, dan is het wel fijn als er intern de juiste kennis aanwezig is om dit probleem op te lossen.

Het hostingbedrijf komt niet professioneel over

Ga nooit in zee met een bedrijf dat amateuristisch overkomt, simpelweg omdat het bedrijf hoogstwaarschijnlijk niet goed zal reageren op bepaalde vragen, problemen of storingen. Kan een hostingprovider nu al niet professioneel communiceren, dan kun je erop rekenen dat dit bij problemen ook niet zal gebeuren.

Het hostingbedrijf is niet bereikbaar

Is er een keer iets mis met de hosting van jouw website, dan wil je jouw hoster zo snel mogelijk kunnen bereiken. Test eens hoe snel een hostingbedrijf op vragen of opmerkingen reageert door een mail te sturen of telefonisch contact op te nemen. Gaat dit nu al erg moeilijk? Dan zal dit ook zeker moeilijk gaan als er een keer echt een probleem is met jouw hosting. Krijg je nu al moeilijk contact met een hoster, dan kun je beter een hostingbedrijf zoeken dat wel snel reageert op vragen en opmerkingen. In dit geval weet je namelijk zeker dat als er een keer iets is, je snel geholpen wordt.

Het hostingbedrijf heeft veel negatieve reviews

Tot slot kun je slechte hosting herkennen aan de vele negatieve reviews van andere klanten. Deze reviews zal je niet op de website van de hoster zelf vinden, maar wel op onafhankelijke reviewsites of fora. Lees je een enkele klacht over een hoster, dan hoef je nog niet alarm te slaan. Lees je echter tientallen klachten over een hostingprovider, dan weet je dat deze hoster iets verkeerd doet en je beter andere hosting af kunt nemen.