Joomla Extensions – Top 10

In het volgende artikel hebben wij een top 10 samen gesteld van de beste Joomla extensions. Joomla is een open source content management systeem (CMS) waarmee je eenvoudig een website kunt maken die voldoet aan jou wensen. Joomla bevat functionaliteiten als pagina caching, RSS feeds, Nieuws modules, Blogs, Polls, Zoek functie en ondersteuning voor verschillende talen. Joomla is al meer dan 35 miljoen keer gedownload, daarmee is het buiten WordPress het meest gebruikte Content Management Systeem. Wil jij starten met het bouwen van een Joomla website? Vergelijk dan eenvoudig Hosting providers die Joomla Hosting aanbieden.

Joomla beschikt over geweldige functionaliteiten, toch zijn er veel bruikbare Joomla extensions die je website kunnen verbeteren. Er zijn 5 verschillende soorten Joomla extensions die allemaal een andere functie hebben, Plugins, Modules, Templates, Components en Talen. Op de officiële pagina van Joomla kun je meer dan 6000 verschillende Joomla extensions downloaden. Wij zijn hier doorheen gelopen en hebben op internet gezocht welke Joomla extensions er veel gebruikt worden. Met onze ondervindingen hebben wij een Top 10 van Joomla extensions samengesteld.

De top 10 van beste Joomla Extensions

K2

Het CMS Joomla kent vele voordelen, het bewerken van content en pagina’s behoort hier echter niet tot. Met de K2 extension kun je dit probleem snel oplossen. Met K2 kun je eenvoudig pagina’s aanmaken en deze eenvoudig voorzien van formulieren, afbeeldingen, video’s, galerijen en nog veel meer. De K2 extension is de perfecte oplossing voor gebruikers die hun site willen veranderen in een media center, e-commerce of magazine.
Joomla Extensions K2

SH404SEF

Als je naar de naam kijkt van deze Joomla extension krijg je meteen een slechte indruk. De SH404SEF extension is echter een geweldige extension die je Joomla website een enorme SEO boost geeft. Deze Joomla extension biedt je de mogelijkheid om automatische gegenereerde Joomla URLs om te zetten naar SEO vriendelijke URLs. In de latere versies van deze extension is ook Google Analytics support, Canonical headers en meer ingebouwd!

JCE Editor

Ben je niet technisch onderlegd? Vrees niet, de JCE Editor helpt je uit de brand. Deze gewaardeerde extension transformeert de back-end van Joomla in een bewerkbare WYSIWYG editor. Hiermee kun je eenvoudig pagina’s bewerken zonder dat daar complexe codes voor nodig zijn. De JCE Editor is een “must have” wanneer je een beginnende gebruiker bent van het CMS Joomla.

Akeeba Backup

De naam van deze Joomla extension zegt eigenlijk al genoeg. Met de Akeeba Backup extension heb je de mogelijkheid om een volledige back-up te maken van je Joomla website. Je wilt natuurlijk niet dat jaren hard werken voor niets is geweest. Met Akeeba Backup kun je binnen 1 click je gehele website weer terugzetten naar de laatst gemaakte back-up. De back-up van Akeeba bevat je database, bestanden en restauratie scripts. Verplaats je site naar een andere locatie of maak een exact kopie van je website. De Akeeba Backup extension maakt automatisch back-ups van je website. Zo ben je dus altijd zeker van een recente back-up van je website.

Joomla Extensions Akeeba Backup

Mobile Joomla

Door de enorme groei van smartphones de afgelopen jaren is het hebben van een mobiele website haast ondenkbaar. Ben jij niet de persoon die zich geroepen voelt dit te ontwikkelen en heb je geen behoefte om geld uit te geven aan een developer? Dan is de Mobile Joomla extension de oplossing om eenvoudig een mobiele website te creëren. De Mobile Joomla extension genereert automatisch een mobiele versie van je website en laat deze versie zien aan mobiele bezoekers van je website.

XMAP

Tegenwoordig weet iedereen die een beetje verstand heeft van SEO dat een sitemap erg belangrijk is voor je website. Zowel voor de bezoekers als voor de zoekmachines is het erg goed. Met de XMAP extension wordt de ingewikkelde sitemap structuur van Joomla aangepast gebaseerd op de bestaande menu structuur van je website. De XMAP extension maakt het mogelijk om op een simpele en elegante manier je sitemap te genereren.

Better Preview

Met de Better Preview extension van Joomla ga je een hoop tijd besparen met het ontwikkelen van je website. Better Preview maakt het mogelijk om content, menu items of extensions die je aan het bewerken bent te bekijken voordat je ze live doorvoert. Deze eenvoudige extension is een grote verbetering in vergelijking met de ingebouwde preview functie van Joomla. De Better Preview extension is dan ook voor elke Joomla gebruiker sterk aan te raden.

CC Newsletter

CC Newsletter maakt het mogelijk om een nieuwsbrief naar één of meerdere groepen te sturen die zich ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief. Nieuwsbrieven met zinvolle informatie maken het mogelijk meer bezoekers naar je website te trekken. Met de CC Newsletter extension kun je eenvoudig een aangepaste nieuwsletter template opzetten zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt.

JComments

Interactie met de bezoekers van je website is tegenwoordig erg belangrijk. Met de JComments extension geef je bezoekers de mogelijkheid om een reactie achter te laten op al je gepubliceerde materiaal. Je kunt eenvoudig reacties uitschakelen voor specifieke categorieën of posts, reacties automatisch plaatsen of alleen met een goedkeuring, reacties bewerken in de back-end en gebruikers op de hoogte stellen van nieuwe reacties. JComments ondersteund ook RSS feeds, emoticons en verschillende talen.

WidgetKit

De naam WidgetKit verraad al een beetje wat het inhoudt. Met de WidgetKit extension heb je de mogelijkheid om extra (coole) widgets toe te voegen aan je Joomla site. De WidgetKit extension bevat onder andere een slideshow gallerij, accordeon gedeeltes die uit uitvouwen en samenvouwen, social media knoppen, HTML5 audio en video spelers en nog veel meer.