White label reseller hosting: wat houdt dit in?

Als je reseller hosting aanbiedt, sluit je een groot hostingpakket af bij een hostingprovider. Dit hostingpakket gebruik je om meerdere websites te hosten, zoals de websites van diverse klanten die je bedient. Ga je een reseller hostingpakket afsluiten, zodat je meerdere websites onder één pakket onder kunt brengen? Kies dan altijd voor een white label hostingpakket. Wat dit inhoudt en waarom dit pakket beter is dan een standaard reseller hostingpakket, lees je in dit artikel.

White label reseller hosting: een korte introductie

Een white label reseller hostingpakket is een hostingpakket waar geen bedrijfsnaam bij genoemd wordt. Loggen klanten in op het hostingpakket dat jij hen kan aanbieden door middel van reseller hosting, dan zien ze niet welk bedrijf er in werkelijkheid achter het hostingpakket zit. Wellicht staat het logo van jouw bedrijf wel in het dashboard van het hostingpakket, maar het logo van het bedrijf achter de reseller hosting staat er in ieder geval niet.

Het belang van white label reseller hosting

Het is altijd beter een white label reseller hostingpakket af te sluiten. Loggen klanten in op jouw hosting dashboard en zien ze ineens een andere bedrijfsnaam staan als aanbieder van het hostingpakket? Dan is de kans groot dat ze zich belazerd voelen, dat ze wantrouwig worden of dat ze zich verward voelen. Om te voorkomen dat klanten zich belazerd voelen, jou als aanbieder van de reseller hosting niet meer vertrouwen of niets meer snappen van wie er nu eigenlijk achter een hostingpakket zit, sluit je white label reseller hosting af. Jij neemt een hostingpakket af bij een andere aanbieder, maar hier komen jouw klanten nooit achter. Niet alleen fijner voor jou, maar ook zeker beter voor de gemoedstoestand van je klanten.