De beste hosting kiezen: dedicated hosting, VPS hosting of shared hosting?

Bij het afsluiten van een hostingpakket, zijn er verschillende soorten pakketten die je kunt kiezen voor het hosten van jouw website. Je kunt een dedicated hostingpakket nemen voor je website, maar je kunt ook kiezen voor een VPS hostingpakket of een eenvoudig shared hostingpakket. Wat de verschillende pakketten voor webhosting precies inhouden en welk hostingpakket het beste bij jou past, lees je op deze pagina.

Dedicated hosting, VPS hosting en shared hosting

Dedicated webhosting betreft het afsluiten van een hostingpakket met een fysieke server die alleen door jou gebruikt wordt. Je huurt een server in een dataruimte die niet door andere websites ingezet wordt, maar helemaal voor jou geïnstalleerd wordt en alleen door jou gebruikt wordt.

Bij VPS webhosting is dit net iets anders, want hierbij huur je een kleiner deel van een fysieke server in een dataruimte. Je krijgt dus niet de hele server, maar een deel van een server die voor jou geïnstalleerd en ingericht wordt. Shared webhosting is weer anders, want hierbij deel je de server met andere mensen. Je hebt geen eigen webruimte, maar deelt je server met andere ondernemers met een eigen website.

Wat is het beste: dedicated-, VPS- of shared webhosting?

Welke vorm van hosting het beste bij jou past, is afhankelijk van de specifieke eisen die je aan jouw hostingpakket stelt. Wij onderscheiden performance, flexibiliteit en prijs en vertellen je per eis welk hostingpakket het beste bij jou past.

Performance
Vind je de performance van jouw hostingpakket erg belangrijk, dan kies je voor een dedicated hostingpakket. Omdat het dedicated hostingpakket helemaal voor jou ingericht wordt, voldoet dit hostingpakket voor 100 procent aan jouw individuele webhosting eisen. Dit betekent dat het hostingpakket voor jou het beste presteert. De tweede keuze is VPS webhosting, waarbij je een deel van de server voor jezelf krijgt. De performance is goed, maar iets lager dan bij dedicated hosting. Bij shared hosting is de performance het laagst, aangezien je de server en dus de instellingen van de server hierbij met anderen moet delen.

Flexibiliteit
Ook op het gebied van flexibiliteit is het dedicated hostingpakket het beste, simpelweg omdat je dit hostingpakket helemaal naar wens in kunt richten. Zelfs als je hele specifieke of gekke eisen hebt voor jouw webhosting, kunnen deze eisen doorgevoerd worden bij dedicated hosting. Bij VPS hosting kan dit tot op bepaalde hoogte en bij shared hosting houd je je gewoon aan de indeling van het gedeelde hostingpakket. Je hebt zelf niets te zeggen over deze indeling, maar neemt een standaard pakket af.

Prijs
Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn voor jouw webhosting, dan kies je voor een shared hostingpakket. Het shared hostingpakket is veel goedkoper dan het VPS hostingpakket en zeker in vergelijking met het dedicated hostingpakket, dat het duurst is. Wil je flexibiliteit, performance en een aantrekkelijke prijs? Dan kies je voor VPS hosting. Vind je flexibiliteit en performance het belangrijkst en wil je hier iedere prijs voor betalen, dan neem je dedicated webhosting.

Hulp nodig? Vraag om advies aan een expert

Vind je het moeilijk om een hostingpakket te kiezen voor jouw website? Vraag dan om advies aan een hostingexpert. Vertel de expert welke eisen je aan jouw hostingpakket stelt en de expert vindt het beste hostingpakket voor jou. Dit kan een dedicated hostingpakket zijn, maar het kan ook een VPS hostingpakket of een shared hostingpakket zijn.